خوش آمدید

نقره آسیا بر گردن نگین شطرنج ایران

در فاصله یک دور مانده به پایان مسابقات قهرمانی زیر 20 سال دختران آسیا میترا حجازیپور نگین شطرنج ایران وخراسان رضوی با پیروزی برابر حریف مدالی دیگر از رقابت های آسیایی به پرونده قطور افتخارآفرینیش افزود .این موفقیت را به ایشان ،والدین وخواهر گرانقدرشان وهمچنین خانواده بزرگ شطرنج ایران وخراسان رضوی تبریک وشادباش عرض می نمائیم .

 

رده بندي نهايي

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


گزارش دور به دور مسابقات به قلم رضا مهدی پور :

 

قهرمانی شطرنج جوانان آسیا

کلمبو - سری لانکا



 

مسابقات شطرنج قهرمانی جوانان آسیا (زیر 20 سال) با حضور  39 شطرنجباز در بخش پسران و 20 شطرنجباز در بخش دختران از کشورهای سریلانکا، هند، ایران، بنگلادش، هنگ کنگ، قزاقستان، قرقزستان، مالزی، نپال، سنگاپور و چین تایپه به میزبانی فدراسیون شطرنج سریلانکا در پایتخت این کشور شهر کلمبو آغاز شد.
لازم به ذکر است حضور 8 استاد بین المللی و 4 استاد فیده در بخش پسران و یک استاد بزرگ بانوان، دو استاد بین المللی و دو استاد فیده بانوان در بخش دختران به این دوره از رقابت ها گرمای خاصی بخشیده است.

سرداوری این دوره از مسابقات به مانند دو سال گذشته به عهده داور سرشناس هندی "راتیام آنانتیرام" واگذار شده است. آنانتیرام دارای مدرک پروفسورای شیمی است.

دور اول :

برخلاف سال گذشته که بدلایل مختلف در این مسابقات هیچ نماینده ای نداشتیم امسال با 6 نماینده در این رقابت ها حاضر شدیم. استاد بین المللی همایون توفیقی شطرنجباز پرافتخار کشورمان با درجه بین المللی 2488 در اقدامی بی سابقه شماره 1 جدول این مسابقات را در اختیار دارد. وی در دور اول در برابر نماینده کشور میزبان با درجه 1968 پیروز شد.
اصغر گلی زاده شطرنجباز هنگ کنگ با درجه 1794 را از پیش رو برداشت و پوریا درینی و علی فقیرنواز دو باخت دیگر به سریلانکایی ها تحمیل کردند.

در بخش دختران نیز استاد بین المللی بانوان میترا حجازی پور و مینو عسگری زاده در مواجهه با نمایندگان کشور میزبان نتیجه درج شده در برگه ثبت نتایج مسابقات را برعکس نمودند.

آری ... خطر از بیخ گوشمان گذشت !!
شطرنجبازن کشورمان در دور اول مسابقات تمامی نگاه ها را به سوی خود خیره کردند
ماجرا از این قرار بود :
هیچ یک از اعضای کاروان اعزامی کشورمان در جلسه فنی پیش از شروع مسابقات حضور نیافته بودند. (چرا !؟) بنابراین از اعمال قوانین جدید فیده در این مسابقات نیز بی خبر ماندند. شطرنجبازان کشورمان تنها یک دقیقه پس از شروع مسابقات در محل مسابقات حاضر شدند (حتی اگر قوانین جدید هم اعمال نمی شد بجا بود حداقل 30 تا 60  دقیقه قبل از شروع مسابقات در محل حاضر می بودند - حتی در مسابقات سریع هفتگی نیز اغلب بازیکنان این مورد را رعایت می نمایند!) و در کمال تعجب روی برگه قرعه کشی مسابقات نتیجه باخت خودشان را رویت کردند! خبر باخت های شش گانه سریعاً به ایران و فدراسیون شطرنج رسید. از شانس بد بیشتر حریفان دور اول نمایندگان کشورمان را نیز شطرنجبازان کشور میزبان تشکیل می دادند و ...

در نهایت پس از فراز و نشیب های فراوان و مکاتبات و مکالمات هادی کریمی دبیر فدراسیون ایران با دبیر فدراسیون جهانی شطرنج و سرداور مسابقات کاری غیر ممکن، ممکن شد و در شرایطی که بیش از یک ساعت از آغاز مسابقات گذشته بود و عده ای از حریفان نمایندگان کشورمان به هتل بازگشته بودند بازی ایرانی ها استارت خود. 

دور دوم :

همایون توفیقی که مهره سفید را در اختیار داشت در برابر استاد فیده هند با درجه 2330 با نتیجه تساوی متوقف شد. پوریا درینی روی میز دو در برابر قهرمان حال حاضر نوجوانان جهان و آسیا استاد بین المللی "باسکاران ادهیبان" (2481) از هند به یک تساوی ارزشمند دست یافت.
علی فقیرنواز در برابر استاد بین المللی "ساندر شیام" (2415) از هند مساوی کرد. شیام در سال 2007 مدال برنز این مسابقات را بالاتر از اعجوبه هندی استاد بزرگ "نگی پریمرجان" کسب کرده بود.
اصغر گلی زاده هم در برابر شطرنجباز سریلانکا کار سختی در پیش نداشت.

در بخش دختران نیز میترا حجازی پور با غلبه بر بخت نخست قهرمانی مسابقات استاد بزرگ "سومیا سوآمیناتان" (2309) از هند تمامی نگاه را به سوی خود خیره ساخت.
مینو عسگری زاده دیگر نماینده کشورمان نیز در برابر کاندیدای استادی هند "کولکارنی بهاگتی" (2203) نتیجه تساوی را در برگه ثبت امضا نمود. بهاگتی در دوره پیشین این رقابت ها که بدون حضور هیچ نماینده ای از ایران (!؟) در شهر چنای هند برگزار شد، ضمن کسب مقام دوم مشترک به مدال برنز مسابقات دست یافته بود.

بدین ترتیب نمایندگان کشورمان در پایان دور دوم نیز بدون باخت ماندند!

دور سوم :

اصغر گلی زاده روی میز یک نتیجه را مدافع عنوان قهرمانی استاد بین المللی نیرومند هند "جایارام آشوین" با درجه 2425 واگذار کرد.
همایون توفیقی روی میز سه شطرنجباز 2311 هندی را مغلوب کرد. روی میز پنج علی فقیرنواز با مهره سیاه در برابر نایب قهرمان دوره پیشین مسابقات استاد بین المللی "لالیث بابو" با درجه 2472 به یک تساوی ارزشمند دست یافت. پوریا درینی شطرنجباز فوق العاده با استعداد جیرفتی کشورمان نیز در برابر نماینده مالزی با درجه 2043 مقتدرانه پیروز شد.
در پایان این دور توفیقی و درینی 2.5 امتیازی و گلی زاده و فقیرنواز 2 امتیازی هستند.

در بخش دختران میترا حجازی پور روی میز دو با مهره سیاه در برابر استاد بین المللی هند "مانیشا موهانتی" با درجه 2203 پیروز شد و با 3 امتیاز مشترکاً در صدر جدول رده بندی مسابقات قرار گرفت.
مینو عسگری زاده نیز استاد فیده بانوان هند "پی اوثرا" (2063) به زیبایی مغلوب کرد با 2.5 امتیاز در مکان سوم قرار گرفت.

دور چهارم :

همایون توفیقی امتیاز این دور را روی میز دو با قهرمان جوانان جهان "باسکاران ادهیبان" تقسیم کرد و با 3 امتیاز پس از آشوین هندی در رده دوم قرار گفت.
پوریا درینی به "لالیث بابو" (2472) استاد بین المللی و نایب قهرمان دوره پیشین باخت. علی فقیرنواز نتیجه را به استاد بین المللی قراقستان "ژانسیبک امانوف" (2385) واگذار کرد. اصغر گلی زاده نیز از قرعه خوب سریلانکا اش حداکثر استفاده را نمود.

در بخش دختران در جدال صدرنشینان میترا حجازی پور با مهره سیاه به استاد بین المللی نیرومند و فوق العاده آینده دار هند "روت پادمینی" (2243) باخت. مینو عسگری زاده هم در برابر استاد بین المللی هند "مانیشا موهانتی" با درجه 2203 به یک تساوی ارزشمند دست یافت و بدون باخت باقی ماند.

دور پنجم :

همایون توفیقی روی میز دو با مهره سیاه استاد بین المللی هند "ساندر شیام" (2415) را مغلوب کرد تا دیدار دور بعدش با صدرنشین مسابقات از حساسیت ویژه ای برخوردار باشد.
اصغر گلی زاده در برابر دیگر نماینده کشورمان پوریا درینی به تساوی توافق کرد و علی فقیرنواز یک امتیاز از یکی از اعضای گروه استراحت سریلانکا گرفت!!
در پایان این دور همایون با 4 امتیاز در رتبه دوم است، گلی زاده 3.5 امتیازی و درینی و فقیرنواز 3 امتیازی هستند.

در بخش دختران نیز مینو عسگری زاده در برابر حریف نیرومند هند استاد بین المللی "روت پادمینی" باخت را پذیرا شد.
مینو سال گذشته در تهران در دور آخر مسابقات قهرمانی آسیا دختران زیر 16 سال آسیا با قبول شکست در برابر این حریف از کسب عنوان نایب قهرمانی آسیا بازماند. جالب اینکه مینو در بدو آغاز شطرنج حرفه ای اش {در سنوات گذشته مسابقات قهرمانی رده های سنی آسیا} در اولین رویارویی اش با این حریف موفق به کسب نتیجه تساوی شده بود.
دیگر نماینده کشورمان میترا حجاز پور نیز کاندیدای استادی هند "کولکارنی بهاگتی" را مغلوب کرد تا همچنان در رده دوم قرار داشته باشد.

گفتنی است کاروان اعزامی ایران به سرپرستی استاد فیده حسین آریانژاد و سیده سیمین میروهابی و مربیگری استاد بین المللی با اخلاق و کار بلد کشورمان مهرداد اردشی در این رقابت ها حضور یافته است.

مشاهده نتایج دور به دور بخش پسران :

مشاهده دور : 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8, 9


مشاهده نتایج دور به دور بخش دختران :

مشاهده دور : 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8, 9

در جریان پایان دور 

دریافت و مشاهده آئین نامه مسابقات


 
/ نفرات برتر بخش پسران در سال 2008
 / نفرات برتر بخش دختران در سال 2008/

 / نفرات برتر بخش پسران در سال 2007 / نفرات برتر بخش دختران در سال 2007/



کپی
لینک اشتراک گذاری

  • 1149
  • 0