خوش آمدید

مصاحبه سایت المپیاد با اعضای تیم ملی ایران


سايت رسمي المپياد جهاني شطرنج 2010؛
نمايندگان ايران از وضعيت شطرنج در ايران مي گويند


نمايندگان تيم ملي شطرنج ايران: هادي كريمي دبير فدراسيون شطرنج ایران، غزل حكيمي فرد قهرمان بانوان ايران و الويزاس كوينیس مربي تيم ملي بانوان ايران از پيشرفت شطرنج در سرزمين مادري اين بازي مي گويند.


نظر شما در مورد خانتي مانسيسك چيست؟

هادي كريمي : من خوشحالم كه بالاخره به خانتي مانسيسك آمدم. اين شهري است كه من چهار سال پيش و در المپياد تورين به ميزباني آن راي دادم. من از نحوه برگزاري مسابقات بسيار خوشحالم. ما از كشوري جنوبي مي آييم كه در مدار صفر تا 50 درجه جغرافيايي قرار دارد و اين تجربه اي نادر برايمان است.

در حالي كه تا پیش از ورود، از پستی ارتفاع نگراني داشتيم اما پاييز دلپذيري اينجا حكمفرماست كه اميدواريم آب و هوا تا پايان رقابت ها همين گونه باقي بماند. اين دوره از المپياد هم به لحاظ تعداد شركت كنندگان و هم از نظر تعداد تيم هاي شركت كننده ركورد شكن شده است.

الويزاس كوينیس:من تحت تاثير اين شهر قرار گرفتم با احتساب اينكه از سال 1992 در المپيادهاي زيادي حضور داشته ام اما به جرات مي توانم بگويم كه برگزاري اين دوره از مسابقات بي نظير است.

وضعيت شطرنج در ايران چگونه است؟

غزل حكيمي فرد: همان گونه كه مي دانيد شطرنج يك بازي باستاني است و در كشور باستاني ايران به وجود آمده است. امروزه نظريه به وجود آمدن شطرنج در منطقه ايران و هند مورد بحث است به همين دليل است كه در افسانه ها، اشعار و داستان هاي ملي در مورد شطرنج آمده است. پر واضح است كه شطرنج يكي از رشته هاي ورزشي مهم  در كشور ماست. همه ما سعي در توسعه شطرنج در نقاط مختلف كشور داريم. بايد بگويم كه در حال حاضر 400 باشگاه شطرنج در نقاط مختلف كشور فعال مي باشند. قدم بعدي توسعه شطرنج در مدارس است و دير يا زود به عنوان واحد درسي در مدارس تدريس خواهد شد. آموزش شطرنج به كودكان موجب پيشرفت و رشد شخصيت آن ها مي شود. به نظر مي رسد كه همه كشورها تلاش در توسعه شطرنج در آينده دارند.

آيا تا به اكنون تصويري از بانوان شطرنجباز ايراني در مجلات مشهور كشور منتشر شده است؟

الويزاس كوينس: به عنوان مربي تيم ملي در مدت اين دو ساله اقامتم در ايران مي توانم بگويم، فدراسيون شطرنج ايران اخبار و نتايج شطرنج را در نشريات مشهوري منعكس نموده است در كنار اين وبسایت هاي تخصصي به روزي در ايران وجود دارند كه در زمينه شطرنج كار مي كنند. يك بار ديگر تاكيد مي كنم كه شطرنج در ايران رشته اي شناخته شده است.

چگونه يك شهروند شوروي سابق در كشوري غريبه زندگي مي كند؟

الويزاس كوينیس: من به عنوان بازيكن در باشگاه هاي مختلفي از كشور ايسلند تا بنگلادش بازي كرده ام، هميشه دوست داشتم از ايران بازديد كنم، از مدت ها قبل و پس از گفتگوهايي كه با اساتيد بزرگ ايراني داشتم تصميم گرفتم به ايران بروم، در ابتدا براي يك هفته برنامه ريزي كرده بودم كه در ايران اقامت داشته باشم اما تا به اكنون دو سال است كه در ايران ماندگار شده ام.

هدف شما از حضور در المپياد چيست؟

هادي كريمي: البته ما توقع نداريم كه قهرمان المپياد شويم. مي توانم بگويم ما اهداف تعريف شده اي داريم اگر بتوانيم ده پله نسبت به المپياد گذشته صعود داشته باشيم و در بين 30 تيم برتر المپياد در بخش آقايان و 20 تيم برتر در بخش بانوان قرار گيريم این برایمان امری خشنود كننده خواهد بود.

دوست داريد چه چيزي در سيبري ببينيد؟

هادي كريمي: من علاقه قلبي خاصي به اگرا دارم. دوست دارم از موزه ها و پارك هاي زيستي همراه با ماموت ها ديدن كنم. در كنار اين مراسم فرهنگي در هر المپيادي برپا مي شود كه ارزش ديدن دارد. تا به اكنون و به دليل مشغله، وقتي براي اين كارها نداشته ايم.

غزل دوست داري در يك پارتي برمودايي شركت كني؟!!

غزل حكيمي فرد:البته كه نه. نه اينكه دوست نداشته باشم و يا امكانش برايم وجود نداشته باشد. (مي خندد) من در يك كشور مسلمان زندگي مي كنم و مذهب من اجازه حضور در چنين مراسم هایی را نمي دهد. سرگرمي اصلي من شطرنج است در اوقات فراغت و به خصوص وقت استراحت صبح شطرنج بازي مي كنم و اين براي من كافي است. من دوست دارم براي قدم زدن به شهر بروم. اينجا بسيار زيباست.



کپی
لینک اشتراک گذاری

  • 1304
  • 0