خوش آمدید

كدام قله، كدام اوج!


«خانواده‌ها تا چند سال مي‌توانند بازيكنان را هدايت كنند؟! چقدر و چند سال بايد هزينه‌ها را تقبل كنيم تا براي كشور مدال بياورند؟...»

اينها گفته مادر و پدر كيميا مرادي است. كيميا مرادي، از چهار سالگي شطرنج را از پدرش آموخت. در 6 سالگي سوم، 7 سالگي اول، 8 سالگي دوم قهرماني كشور و دهه فجر سال 84 نيز نفر اول دختران زير 10 سال شد.

 سال 85 در مسابقات قهرماني كشور بدون باخت و با 9 از 9 امتياز، نفر اول دختران زير 10 سال شد. پدر كيميا مي‌گويد: «دو سال است كه پنج‌شنبه و جمعه او را از همدان به تهران براي آموزش شطرنج مي‌آوريم. ديگر آن‌قدر رفتيم و آمديم تا مجبور شديم خانه و زندگيمان را به تهران بياوريم.

 در اين سالها هزينه زيادي متقبل شديم. در مسابقات خارجي مانند هندوستان، دبي با هزينه خودمان كيميا را برديم. امسال كه در قهرماني كشور اول شد تحت آموزش هيچ مربي از طرف فدراسيون نبود. باز هم با هزينه خودمان آموزش او ادامه پيدا كرد. ما بچه‌هاي ديگري هم  داريم كه دانشجو هستند.

نياز به وقت و هزينه دارند. تا كي بايد اين‌طور ادامه داد؟ آيا نبايد بازيكن به حدي از پيشرفت كه رسيد از او حمايت شود؟ به اين فكر مي‌كنيم كه كم‌كم او را از شطرنج دور كنيم. اين روزها به او توصيه مي‌كنم به درسش بچسبد چون چيزي در قهرماني شطرنج نديديم.»


زماني كه با پدر و مادر كيميا صحبت مي‌كنيم، او در حال بازي در دور هفتم مسابقات است. در اين دور حريفش «پاتوشا، نفر اول مسابقات مدارس جهان در يونان» است. دور هفتم، پاتوشا با 4 امتياز و كيميا 5/3 امتياز به مصاف هم رفته‌اند. آيا كيميا آماده مبارزه با چنين حريفي است؟ پدرش مي‌گويد: «مسلماً خير.»‌ با او جهت قهرماني آسيا كار نشده است.
كيميا مرادي در مسابقات قهرماني جهان در گرجستان نيز حضور داشت و به مقام سي‌ام جهان در رده سني خود دست يافت.


آقاي حسيني‌پور از اهواز آمده است و دخترش در مسابقات آسيايي بازي مي‌كند. مي‌گويد: «اگر كسي زندگي‌اش را فدا كند و قهرمان تربيت كند هيچ حامي وجود ندارد. امكانات در شهرستان‌ها نيست. امكانات يعني مربي خوب، فضاي مناسب، آن‌قدر شطرنج‌باز داشته‌ايم كه به تدريج از گردونه خارج شده‌اند. ما پوست كلفت بوديم كه مانديم!»


خانم قهري مادر امين قهري مي‌گويد: «پيشنهاد مي‌كنم مسئولين فدراسيون، در المپيادهايي كه خارج از كشور برگزار مي‌شود، از تعداد همراهان و غير بازيكنان كم كنند و تعداد بيشتري از بازيكنان را اعزام كنند.» امين قهري در قهرماني كشور سال 85 مقام چهارم را در رده زير 10 سال كسب كرد. وي نيز در مسابقات جهاني رده‌هاي سني در گرجستان حضور داشت.



کپی
لینک اشتراک گذاری

  • 1281
  • 0