خوش آمدید

زندگینامه استادان بزرگ آناند و توپالف


ويسواناتان آناند" و "وسلين توپالف" دو استاد بزرگ شطرنج جهان از کشورهاي هند و بلغارستان در يک دوره مسابقه براي تعيين قهرمان شطرنج جهان رودرروي يکديگر قرار گرفتند.   
اين رقابتها که به مسابقات قهرماني شطرنج جهان معروف است در شهر "صوفيه" بلغارستان در 12 دور برگزار مي شود و قهرمان شطرنج جهان پاداش دو ميليون يورويي مسابقات را از آن خود مي کند.
ويسواناتان آناند كه در يك طرف اين تورنمت قرار دارد در 11 دسامبر سال 1969 ميلادي در چناي، تاميل نادو هندوستان بدنيا آمد. استاد بزرگ شطرنج هندوستان، قهرمان فعلي شطرنج جهان است که اين عنوان را در سال 2007 ميلادي با پيروزي در تورنمنت قهرماني جهان فيده به دست آورد و در اکتبر سال 2008 ميلادي با شکست ولاديمير کرامنيک قهرمان پيشين شطرنج جهان از آن دفاع کرد.
آناند يکي از پنج شطرنجبازي است که درجه بين المللي اش بيشتر از 2800 شد و درجه بين المللي او اکنون 2787 است که او را در رده چهارم جهان قرار داده است. خروج آناند از جمع سه شطرنجباز برتر دنيا اتفاقي است که از ژوييه سال 1996 ميلادي تا به حال سابقه نداشته است.  شطرنجبازاني که درجه بين المللي آنها از 2800 بيشتر شده است، "مگنوس کارلسن" نروژي، "وسلين توپالف" بلغاري، "بابي فيشر" آمريکايي و "گري کاسپاروف" روسي هستند.
آناند تنها شطرنجبازي است که در سه مسابقه با سه شکل متفاوت عنوان قهرماني جهان را به دست آورده است، مسابقه دو نفره، تورنمنت چند نفره و رقابت‌هاي حذفي که در سال 2000 ميلادي در تهران با غلبه بر واسيلي شيروف در مسابقه فينال قهرماني شطرنج جهان فيده که در آن زمان به روش حذفي برگزار مي‌شد، به دست آورد.
آناند نخستين شطرنجباز از کشوري آسيايي است که قهرمان شطرنج جهان شده و در سال 1993 نخستين شطرنجباز از کشوري آسيايي بود که به مسابقه قهرماني شطرنج جهان راه يافت و رودرروي "کاسپارف" قرار گرفت.
او در 14 سالگي جوانترين استاد بين‌المللي شطرنج هند شد و در 16 سالگي جوانترين قهرمان شطرنج اين کشور لقب گرفت. در سال 1987 نخستين شطرنجباز هندي شد که به عنوان قهرمان شطرنج جوانان جهان ‌رسيد و يک سال بعد نخستين استاد بزرگ تاريخ شطرنج اين کشور شد.
آناند در سال 2000 ميلادي در ورشو مرکز لهستان برنده نخستين تورنمنت قهرماني شطرنج فوق سريع جهان با حضور 629 استاد بزرگ شد.
آناند همچنين در سال 2003 ميلادي قهرمان شطرنج سريع جهان فيده با روش فيشر، 25 دقيقه به علاوه 10 ثانيه و در حضور 10 نفر از 12 شطرنجباز برتر وقت دنيا شد.
او بارها در تورنمنت‌هاي مختلف شطرنج سريع به قهرماني رسيد و فقط يک بار در برابر "گاتا کامسکي" آمريکايي مسابقه‌اي را به دليل پايان زمان خود واگذار کرد.
سرعت يکي از مهمترين ويژگي‌هاي بازي آناند است، او در همه دوران بازي شطرنج خود فقط يک ‌بار در سال 2003 ميلادي برابر پيوتر سويدلر از حق علامت گذاشتن به جاي نوشتن حرکت استفاده کرد. در آن مسابقه او فقط چهار دقيقه وقت داشت.
اسطوره شطرنج هند و جهان در سال 2007 ميلادي نشان "پادما ويبوشان" دومين جايزه ارزشمند ملي هندوستان را دريافت کرد. او در 25 آوريل 2001 ميلادي بالاترين نشان ملي دولت ايالت لانساروت در اسپانيا را دريافت کرد.
آناند نخستين برنده جايزه "راجيو گاندي خل راتنا" معتبرترين جايزه ورزشي هند در فصل ورزشي سال 1991 - 1992 شد.
او پنج بار اسکار شطرنج را در سال هاي 1997، 1998، 2003، 2004 و 2207 ميلادي دريافت کرد.
کتاب بهترين بازي‌هاي شطرنج من که در سال 1998 ميلادي به چاپ رساند جايزه کتاب سال فدراسيون شطرنج بريتانيا را کسب کرد.
"وسلين توپالف"‌ استاد بزرگ بلغارستان  طرف ديگر تورنمنت قهرماني جهان نيز در 15 مارس سال 1975 ميلادي در "روسه" بلغارستان بدنيا آمد.
 وي در سال 2005 ميلادي قهرمان شطرنج جهان شد و توانست جايزه اسکار شطرنج را از آن خود کند.
توپالف براي کسب قهرماني جهان در سال 2006 ميلادي در يک مسابقه جنجالي از ولاديمير کرامنيک شکست خورد.
درجه بين المللي توپالف در حال حاضر 2805 است و پس از "مگنوس کارلسن" نروژي با درجه بين المللي 2813 در جايگاه دوم جهان قرار دارد.
لازم به ذكر است كه سرداوري اين مسابقات مهم را "پانانگيوتيس نيکولوپولوس" از کشور يونان به عهده خواهد داشت.
در در دور نخست اين مسابقات كه از چهارم ارديبهشت ماه آغاز شده و تا 21 ارديبهشت ادامه خواهد داشت"توپالف" با مهره سفيد به مصاف "آناند" رفت که استاد بزرگ بلغاري در اين بازي از اشتباه فاحش قهرمان هندي حال حاضر جهان در حرکت 23 استفاده کرد و هفت حرکت پس از آن نتيجه پيروزي را در برگ ثبت خود نوشت.
آناند که شکست سختي را در بازي نخست متحمل شده بود و همه کارشناسان معتقد بودند اين شکست تاثير منفي در ادامه بازي هاي او خواهد گذاشت در دور دوم در يک جنگ تمام عيار بر توپالف پيروز شد تا در پايان دور دوم هر دو استاد بزرگ يک شکست را تجربه کرده باشند.
اين دو بازيکن پيشتر 44 بار به مصاف يکديگر رفته بودند که 11 بازي به نفع توپالف، 10 بازي به نفع آناند و 23 بازي با نتيجه تساوي به پايان رسيده بود.
توپالف عنوان قهرماني جهان را در سال 2006 ميلادي با باخت در برابر ولاديمير کرامنيک روس از دست داد و آناند در سال 2008 ميلادي در آلمان با پيروزي در برابر ولاديمير کرامنيک بار ديگر اين عنوان را از وي پس گرفت.
ويسواناتان آناند، در سال 2000 ميلادي در فينال مسابقات قهرماني شطرنج جهان که در تهران برگزار شد با غلبه بر "الکسي شيروف" اسپانيايي براي نخستين بار جام قهرماني شطرنج جهان را از آن خود کرد.
توپالف که از حريف با تجربه اش پنج سال جوانتر است در خانه به مصاف آناند مي رود. بازي در خانه قطعا کفه ترازو را تا حدودي به سمت وي سنگين تر مي کند.
توپالف در آخرين بازي رسمي "گري کاسپاروف" اسطوره شطرنج دنيا را پيش از خداحافظي از ميادين ورزشي در بيست و يکمين دوره مسابقات معتبر لينارس در سال 2005 ميلادي شکست داده بود. البته باخت کاسپارف مانع از قهرماني مقتدرانه کاسپاروف در آن مسابقات نشد.

 

وبلاگ شطرنج خمام



کپی
لینک اشتراک گذاری

  • 2597
  • 0